En udgave af low carb diæten er den såkaldte LCHF – low carb high fat, hvor størstedelen af energien kommer fra fedt. Jeg flirtede selv med disse kostprincipper en overgang, og her kan du læse om nogle af de bagvedliggende teorier, som LCHF bygger på. LCHF tager udgangspunkt i kroppens biologiske funktioner, hvilket er grunden til, at LCHF efter sigende skulle give kroppen det mest optimale grundlag for sundhed, ernæring, fedtforbrænding, energi osv. Jeg spiser ikke efter disse principper mere, da min mave havde svært ved den høje fedtprocent. Men det er en individuel ting, og rigtig mange mennesker har haft succes med netop denne livsstil! 🙂
Sandheden om LCHF #1: Kulhydrater
Er kulhydrater egentlig så vigtige, som vi går og tror? Hvad bruger kroppen egentlig kulhydrat til, og hvordan reagerer den på de forskellige former for kulhydrat? I det første indlæg forsøger jeg at kaste lys over kulhydraterne som kilde til ernæring. I LCHF har man valgt at udelukke stivelsesholdige madvarer (brød, ris, kartofler, pasta), for i stedet at få kulhydraterne fra f.eks. grøntsager, nødder og frugt. Men hvad er grunden egentlig til netop denne udskiftning? Det kan du læse meget mere om HER.
Sandheden om LCHF #2: Kulhydratindtag
Én ting er at vide, hvad de forskellige kulhydrattyper gør ved kroppen, og en helt anden ting er at vide, hvor meget kulhydrat vi så egentlig har brug for. Mark Sission har lavet en kulhydrattrappe, der viser, hvad forskellige indtag af kulhydrat gør ved kroppen. Du kan læse meget mere HER.
Sandheden om LCHF #3: Energiprocentfordeling
Hvordan får man helt præcist sammensat en kost, der passer til ens kulhydratbehov? Det forsøger jeg at give et svar på i dette indlæg, der omhandler den optimale energiprocentfordeling mellem kulhydrat, protein og fedt. Der er også nogle råd til, hvordan du rent praktisk kan opnå denne fordeling i din kost. Læs mere HER.