OM MIG

Mit navn er Anne, og jeg er i skrivende stund 22 år gammel og bosat i Århus. Jeg har en bachelor i psykologi fra Aarhus Universitet men holder i øjeblikket friår, hvor jeg bl.a. får tiden til at gå med at undervise – og lave mad! Jeg er måske i virkeligheden lidt af en sundhedsfreak, for jeg bruger gerne en stor del af min fritid på at læse om ernæring og sundhed. Og så elsker jeg desuden at gå på jagt i min lokale helsekostbutik efter nye, spændende produkter, som jeg kan eksperimentere med i mit køkken, når jeg kommer hjem! 😀

Min interesse for ernæring og sundhed er dog langt fra et nyt fænomen. Faktisk startede det allerede tilbage i 2006, hvor jeg pludseligt blev træt af hvidt brød og hvalpefedt. Jeg begyndte at sætte mig ind i vigtigheden af at spise sund og nærende mad, og før jeg havde set mig om var det hvide brød skiftet ud med groft brød og mængden af grøntsager sat væsentligt op. I mange år fungerede dette fint for mig, men i 2013 gik jeg skridtet videre ved først at skære væsentligt ned for stivelsen i min mad og senere ved at blive vegetar.

I dag lever jeg derfor overejende af en plantebaseret kost. Det betyder meget for mig, at min mad består af gode, naturlige (og helst økologiske) råvarer, og derfor forsøger jeg så vidt muligt at undgå kunstige tilsætningsstoffer og andre ting, som kroppen ikke kan genkende som mad. Jeg forsøger også at undgå mælkeprodukter, da jeg kan mærke, at det bare generelt ikke rigtig gør noget godt for min krop. Det meste af min mad er desuden også low carb (dvs. uden kornprodukter og stivelse).

Da jeg dog stadig er forholdsvis ny inden for det vegetariske køkken, fungerer bloggen her primært som min egen lille opskriftsamling og som inspiration for f.eks. min familie, der stadig er ved at vænne sig til min nye levevis. Derudover vil det selvfølgelig være dejligt at kunne inspirere andre til også at spise bare en smule grønnere i hverdagen. Uanset dit udgangspunkt er du i hvert fald mere end velkommen til at læse med og lade dig inspirere!

Velkommen til min blog! 🙂