Appesize kuren

Så er jeg nået til vejs ende med Appesize kuren. Egentlig var det meningen, at jeg ville have kørt 3 hele uger med konceptet, men jeg valgte faktisk at stoppe et par dage før med den fulde kur, og resten af produkterne har derfor bare været brugt til mellemmåltider på farten (Hvilket de er fuldstændig geniale til!). Årsagen til dette er, at kuren for mig egentlig bare skulle være et udrensningsforløb, da jeg jo egentlig ikke har det store behov for at tabe mig. Bevares, jeg har da de obligatoriske 5 kilo for meget på sidebenene, men for mig betyder det egentlig ikke så meget, så længe jeg er sund og rask. Nu bruger jeg jo i forvejen ret meget tid i mit køkken på at lave sund og næringsrig mad, så 3 uger var måske i virkeligheden en smule højt sat for at få min krop tilbage i balance. I hvert fald kunne jeg mærke, at de største fremskridt skete i løbet af den allerførste uge. Herefter havde min krop mere eller mindre fundet tilbage i balance, og så begyndte jeg egentlig bare at savne min grønne smoothie om morgenen, den friskpressede juice om eftermiddagen og en ordentlig salat til frokost. Ja, faktisk var det eneste problem med kuren, at der simpelthen ikke var plads til alle de frugter og grøntsager, som jeg plejer at spise i løbet af en dag. Lidt et luksusproblem, ikke?

I uge 2 gik jeg derfor lidt på kompromis og tilføjede en smule frugt til min morgenmad i form af både friske og tørrede bær. Den ene af dagene (billedet i midten) blendede jeg endda min grød med acaipulver fra Acaiacai og et par frosne blåbær for at få en lidt mere smoothieagtig oplevelse. Men foruden morgengrøden, som jeg desværre aldrig rigtig blev så gode venner med, var det faktisk en ganske behagelig oplevelse. Og som du kan se på billederne, endte jeg da også med at fremtrylle ganske lækker mad. Undervejs i forløbet har jeg f.eks. været kæmpe fan af blomkåls-sushi og smuk salat lavet med min nye Spiralizer (der faktisk kan fås på tilbud lige her!). Sådan en bør alle have i sit køkken. Den laver de smukkeste spiraler! På min ugentlige fridag har jeg også eksperimenteret med bananis. Det blev til en version med vanilje og en version med acai. Opskriften finder vej til bloggen inden for den nærmeste fremtid, for hold nu op det var godt!

Camera Uploads

 

Bedre appetitregulering

En af de ting, som jeg har fået ud af Appesize-kuren er dog, at det er gået op for mig, at mit problem bestemt ikke er den mad, jeg fylder i min krop, men derimod mængderne, der er problemet. Jeg har en tendens til at spise, lige så snart der er plads til mad i min mave i stedet for at vente, til min mavesæk rent faktisk er tom, og jeg helt naturligt bliver sulten. Men allerede efter et par dage på Appesize var mit forhold til mad helt anderledes. Nu ved jeg, hvordan min krop reagerer, når den reelt set har brug for mere næring, og derfor spiser jeg nu kun, når jeg er sulten. Mit blodsukker er også blevet stabilt, så jeg har intet problem med trang til søde ting og sager hen på eftermiddagen. Og hvis den skulle dukke op, klares det fint med f.eks. udskåret frisk frugt, smoothie, friskpresset juice eller hjemmelavede daddelkugler. Det er simpelthen blevet nemmere for mig at træffe sunde valg, fordi min appetitregulering er blevet væsentligt bedre. Hvis jeg ikke er hjemme, når sulten kommer, har jeg typisk sørget for at have lidt frugt og nødder eller bare en af de færdigpakkede måltider fra Appesize med i tasken. Så er det problem hurtigt løst.

Mere energi

Netop min tendens til at spise for meget (selvom det er det rigtige) har vist sig at være årsagen til, at jeg ofte er så træt. Min krop kæmper simpelthen med at nedbryde al den mad, jeg fylder i den, og det tager al energien fra mine øvrige aktiviteter. Derfor har jeg fået ekstremt meget energi, mens jeg har fulgt principperne i Appesize. Fordi principperne bygger på teorien omkring periodisk faste, har min krop nemlig fået lov til at få en pause fra fordøjelse af mad. Eftersom man spiser meget lidt i løbet af dagen (og det man spiser er genkendeligt for kroppen), bruger kroppen minimal energi på at nedbryde maden, hvilket giver masser af ekstra energi, som man kan bruge på andre aktiviteter. Om aftenen spiser man et lidt større måltid, men efterfølgende går der typisk mindst 12 timer, inden man får mad igen, da man jo ikke spiser igen før morgenmaden. På den måde får kroppen en længere pause fra fordøjelse, hvilket giver flad mave, god nattesøvn og en god start på dagen!

Mere fokus på økologi

Når nu Appesize markedsfører deres produkter på, at de er 100 % naturlige, ville det dog virkelig havde klædt dem godt, hvis de også var økologiske. Selvom alle produkterne er fremstillet af naturlige ingredienser, såsom nødder, kerner, tørrede frugter og bær, ved vi jo i princippet ikke noget om, hvorvidt der er brugt sprøjtegift, pesticider osv. for at fremstille dem. Normalt går jeg rimelig meget op i økologi, og derfor har jeg måttet se igennem fingre med, at mine nødder, som jeg ellers altid køber økologiske, ikke har været det de sidste par uger. Jeg har dog været i dialog med Ask fra Appeaize om netop dette, og de arbejder rent faktisk hen imod at gøre produkterne økologiske. Faktisk har der allerede sneget sig en del økologi ind i produkterne, da både deres GRÖD og Nut’N’Roll er lavet af økologiske ingredienser. Så det er nok bare et spørgsmål om tid. Når efterspørgslen bliver større, vil det bedre kunne betale sig at lave en helt økologisk Mealbox.

Nye produkter på vej

En af de lidt større ulemper ved Appesize,  når man følger hele kuren i 3 uger, er, at det bliver rimelig ensformigt i længden. På kuren spiser man det samme morgen, formidag, middag og eftermiddag, og selvom jeg har prøvet at pifte specielt morgengrøden lidt op (som du også kunne læse i mit sidste indlæg), så er det altså kun aftensmaden, der for alvor giver mulighed for variation. Hvis man bor alene (eller i hvert fald er alene om madbudgettet), er det dog begrænset, hvor meget man egentlig kan variere sin aftensmad. Hvis jeg f.eks. køber et blomkål, og det eneste tidspunkt på dagen, hvor jeg kan spise blomkål, er om aftenen, så kommer jeg altså til at leve af blomkål et par dage, hvis jeg ikke vil ende med at skulle smide mad ud. Derudover er jeg vant til at spise et væld af frugter og grøntsager hver dag, og det manglede jeg ret meget i forhold til specielt min morgenmad. Jeg synes dog personligt, at alle produkterne smager ganske udmærket hver for sig. Jeg er specielt fan af deres Cocowell kokosvand, Coconut & Friends and 100 % Nuts & Berries. Disse kunne jeg sagtens finde på at købe og bruge som snacks for fremtiden. Specielt hvis de skulle komme i en økologisk version. Men når man skal leve af dem hver dag, bliver det altså for meget. Derfor blev jeg også super glad for at høre, at de i øjeblikket arbejder på at udvikle endnu flere nye produkter, som gerne skulle ramme det danske marked hen over sommeren!

Prøv den før din veninde!

Alt i alt er jeg dog fortsat ret begejstret for Appesize-konceptet, og jeg vil faktisk stærkt anbefale dette til andre, der har brug for en effektiv udrensningskur for at få kroppen tilbage i balance efter længere tid med usund mad. Jeg er ikke sikker på, at det ville være specielt holdbart som f.eks. slankekur, da det er de færreste mennesker, der ville kunne holde ud at leve på den måde i længere end 3 uger. De kalder det jo også selv en sundhedskur, og det er lige netop det, den kan bruges til. Derudover er alle produkterne i serien altså fuldstændig geniale som hurtige måltider i en travl hverdag eller hvis man er meget på farten. Det har virkelig gjort min hverdag nemmere, at jeg ikke behøvede en kæmpe madpakke, når jeg skulle på arbejde, men at jeg derimod bare kunne smide et par færdige måltider i min taske og smutte ud af døren. Jeg er fan. Ingen tvivl om den sag.

Hvis du skulle få lyst til at afprøve nogle af produkterne, eller du får lyst til at springe ud i selve kuren med en Mealbox, så husk endelig, at du kan spare 15 % ved at bruge “lykkeglimt” som rabatkode! Koden gælder endda hele 2014, så hvis du skulle blive afhængig, kan du roligt købe flere. Produkterne kan købes på Appesizes hjemmeside, og så får du dem sendt lige til døren. Nemmere bliver det vist næppe. Prøv det!

Så er der vist ikke så meget mere at sige end hav en rigtig dejlig dag!
~ Lykkeglimt

Related Post